DOLAR
32,3869
EURO
35,2153
ALTIN
2.326,10
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Bakan Eroğlu; Çok büyük müjdelerle geldik

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bir takım ziyaretler ve açılışlar gerçekleştirmek için Bilecik’e geldi. İlk olarak Bilecik Valiliğini ziyaret eden Bakan Eroğlu burada Vali Ahmet Hamdi Nayir’i ziyaret etti.
Çok sayıda müjdelerle geldiğini ve Bilecik’e ayrı bir gönül bağı olduğunu belirten Eroğlu; “Burası hakikaten mukaddes topraklar. Osmanlı’nın kurulduğu, Osmanlının ilk fidesinin ilk defa dikildiği bir yer. O bakımdan buraya ne yapılsa azdır. Elimizden geldiği kadar Bilecik’e çok büyük destek veriyoruz, gayret ediyoruz. Bilecik çok daha güzel olacak. Biz de bugün Bilecik tarihindeki en büyük temel atma ve açılış merasimini yapacağız.” ifadelerini kullandı.
Çok sayıda müjdelerle geldiğini ve Bilecik’e ayrı bir gönül bağı olduğunu belirten Eroğlu; “Burası hakikaten mukaddes topraklar. Osmanlı’nın kurulduğu, Osmanlının ilk fidesinin ilk defa dikildiği bir yer. O bakımdan buraya ne yapılsa azdır. Elimizden geldiği kadar Bilecik’e çok büyük destek veriyoruz, gayret ediyoruz. Bilecik çok daha güzel olacak. Biz de bugün Bilecik tarihindeki en büyük temel atma ve açılış merasimini yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Böylece toplam 18 tane tesisin temel atma ve açılışını yapmış olacağız. Bunların toplam maliyeti 169 Milyon TL civarında. Ben bunun hayırlı olmasını diliyorum. Şimdiye kadar yaptığımız en büyük temel atma açılış merasimi. Bilecik’imize hayırlı olsun.

Daha önce ben her geldiğimde müjde vermiştim. Şimdiye kadar 30 müjde olmuş. Bunların çoğu bitti. Şimdi de 36 tane müjdeyle geldik. 66 müjde verdik. Bu 36 müjdenin maliyeti 165 Milyon TL. Böylece şu ana kadar verdiğimiz müjdelerle birlikte 205 Milyon TL’lik müjde vermiş oluyoruz. Bunlardan DSİ inşallah bu sene ve önümüzdeki sene çok büyük hamle yapacak, burada bütün tesisleri tamamlayacak. 26 adet DSİ’nin müjdesi var. Orman Genel Müdürlüğü’nün 7 müjdesi, Doğa Koruma Milli Parkların 2 tane müjdesi ve Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün 1 tane müjdesi olmak üzere 36 müjde ve 165 Milyon TL. Dolayısıyla biz gelirken bütün bakanlığın kapısını kapattık. Bütün arkadaşlarımız, müdürlerimiz burada.

Ben burada Mustafa Eldemir’e de teşekkür ediyorum eski müsteşarımız. Gerçekten emekli olmasına rağmen hasbi olarak çalışıyor. Bilecik’e bu kadar büyük tesisler yapılmasında da önemli rolü var. Tabi milletvekilimiz de siyasi destek veriyor. Belediye Başkanımız, İl Başkanımız, Valimiz onlara da teşekkür ediyorum.

Orman Genel Müdürlüğümüzün 7 tane müjdesi var. İnşallah biz Bilecik’i yemyeşil yapacağız. Yol kenarları, okul bahçeleri, mezarlıklar ne gerekiyorsa Belediyemize, muhtarlarımıza istediği kadar fidan veriyoruz ücretsiz. Bu yıl 12 köyde 300 dekar alanda 8 Bin 10 adet ceviz ve 200 dekar alanda 5 Bin 250 adet fidan dikilecek

Biz dikiyoruz, parselliyoruz. Kura çekilerek 3 bakımı,masrafları bize ait. Geliri vatandaşa olmak üzere onları dağıtıyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Şeyh Edebali’nin sözünü burada birebir uygulayacağız.

Özellikle şunu ifade edeyim. Bilecik bizim hükümetimizden önce kıyıda köşede kalmış, unutulmuş bir ildi. Hakikaten hükümetimiz buraya çok büyük yatırımlar yaptı. Şu ana kadar 8 Milyarlık yatırım yapmış. Toki devasal yatırımlar yaptı. Gelip geçerken görüyoruz. Hızlı tren açılışında ben de buradaydım. Gurur duydum açılışını yaptık. Biz de şu ana kadar 6 baraj inşa etmişiz. 84 Bin dekar araziyi sulamaya açmışız. 15 tane derenin ıslahını yaptık, 11 Milyon fidanı toprakla buluşturduk. Ormanlarımızı vatandaşımıza açıyoruz. İstiyorlarsa gelsinler kredi vereceğiz. Vatandaş sadece üretsin, satsın.

Tabiat parkları açısından burası çok önemli. Biz bir kitap hazırladık. Burası hakikaten bir saklı cennet . Ben özellikle İnhisar, Gölpazarı o bölgelere gittiğim zaman muhteşem. Hatta bununla ilgili bir eylem, uygulama eylem planı hazırladık. İnşallah arkadaşlarımız gelecek. Turizmcilerle birlikte bunların tanıtımını da yapacağız.

Ayrıca ben sayın Başkanıma teşekkür ediyorum. Bilecik’e çok güzel bir hayvan bakım evi, rehabilitasyon merkezi kurdu.. Ben Başkanıma da teşekkür ediyorum. Özellikle sokak hayvanlarına çok güzel bir tesis kurdu, tebrik ediyoruz. Hayırlı olmasını diliyoruz.
Son olarak bir müjde daha vermek istiyorum. Biz Bilecik’te Marmara Bölgesinde biliyorsunuz. Burada muazzam bir gelişim projesi hazırladık. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 1649 tesis yapacağız 2019 yıl sonuna kadar aşağı yukarı 16 Milyar TL’lik yatırım yapacağız buraya.
Biz 2019 yıl sonuna kadar Bilecik’te 22 tane baraj ve gölet, 32 tane sulama tesisi, 3 adet içme suyu tesisi, bir adet atık su, biyolojik arıtma tesisi, 7 santral tesisi, 19 dere ıslahı, bir şehir ormanı, 3 bal ormanı burada kuracağız. 2019 yılı sonunda 168 Bin 800 Dekar araziyi sulamaya açacağız. Yılda çiftçimize 71 Milyon TL ilave gelir girecek. 93 Bin kişiye içme suyu temin edeceğiz. İnşallah 2019 yılı sonuna kadar yapılması gereken her şeyi tamamlayacağız. Bu yılları hamle yılı ilan ediyoruz. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Maddi sıkıntı yoktur. Açık çek veriyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum. Açılışların ve özellikle Marmara Gelişim Projesinin Bilecik’imize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi
bakan7

bakan1

bakan2

bakan3

bakan4

bakan5

bakan6

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.