DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
ALTIN
2.293,10
BIST
9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

AVRUPA’DAN BİLECİK’E 13-17 YAŞ DEĞERLER EĞİTİMİ GEZİSİ

AVRUPA’DAN BİLECİK’E 13-17 YAŞ DEĞERLER EĞİTİMİ GEZİSİ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 13 -17 Yaş Değerler Eğitimi kapsamında erkek öğrencilerden oluşan 40 kişilik heyet, Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluş’un Şehri Bilecik’i gezdi.

Bursa, Çanakkale, Bilecik, Ankara ve İstanbul’dan oluşacak olan program kapsamındaki heyet, ilimiz ve ilçelerindeki tarihi ve kültürel değerler hakkında bilgi aldı.

İlimizdeki ziyaretleri kapsamında Şeyh Edebali Türbesinde dua eden heyet, daha sonra Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’ni gezdi.

Şeyh Edebali Türbesinde dua ettikten sonra Tarih Şeridini gezen heyete; Tarih Şeridi Sorumlusu Engin Beyce ve Bilecik Belediyesi Görevlisi Gonca Tekin rehberlik ederek, ilimiz hakkında bilgiler aktardı.

Gerçekleştirilen gezi programı hakkında bilgi veren Gezi Programı Koordinatörü Mehmet Durmuş, ata toprakları Bilecik’te olmaktan duydukları memnuniyeti belirterek, şunları söyledi:
”Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 13 -17 Yaş Değerler Eğitimi kapsamında erkek öğrencilerden oluşan heyet ile birlikte olan program kapsamında Bilecik’teyiz. 32 kişi Almanya, 5’i Belçika ve 3 kişi de Hollanda’dan olmak üzere 40 öğrencimiz burada. Bölgelerinde güzel ezan okuma ve çeşitli dini yarışmalarda derece alan kardeşlerimiz, bu şekilde devletimiz tarafından ödüllendirildi. Bursa ve Çanakkale’de ecdadımızın yaptığı eserler ile bıraktığı mirası gezip gördük. Şimdi de anayurdumuz Bilecik’teyiz. Daha sonra Söğüt ilçemizi gezeceğiz ve oradan da Ankara’ya ulaşmaya çalışacağız. Gezimiz kapsamında meclisimiz, külliye ve Diyanet İşleri Başkanlığımızı ziyaret edeceğiz. Yine gezimiz kapsamında İstanbul’daki güzellikleri görme imkanı bulacağız. Bu gençlerimiz, Avrupa’da devletimiz ve milletimizi temsil ediyorlar. ” ifadelerini kullandı.

İlimiz yakın ve geçmiş tarihi hakkında bilgi alan heyet, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.