DOLAR
32,3733
EURO
34,9950
ALTIN
2.325,67
BIST
9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Avrupa Hareketlilik Haftası Bisiklet Etkinliği Düzenlendi

Bilecik Belediyesi, Bilecik Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği işbirliğinde; ”Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü” etkinlikleri çerçevesinde bisiklet turu etkinliği gerçekleştirildi.

 

7’den 70’e birçok kişinin katıldığı ve renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte ”Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü de kutlandı.

 

Gerçekleştirilen etkinliğe; Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, Bilecik Çevre Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Hülya Eçen Çalışkan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serkan Bircan, Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz ve bisikletliler katıldı.

 

Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü için farkındalığın oluşturulması amacını da taşıyan ve ”Paylaşmak Sizi Daha İleri Götürür” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik ile bisikletseverler, pedal çevirdi.

Sağlıklı Gelecek, Sağlıklı Nesiller hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen bütün çalışmalara katkı veren kurumlar işbirliğinde düzenlenen etkinlik ile küresel ısınma konusunda farkındalık oluşturuldu aynı zamanda trafikten kaynaklanan hava kirliliği, park problemi, trafik yoğunluğu ve gürültüsü, trafik stresinin azaltılması gibi önemli amaçları da gerçekleştirmiş oldu.

 

Cumhuriyet Meydanı’nda; il protokolü ve vatandaşların katıldığı bisiklet turu kapsamında katılımcılar, Tepebaşı-Atatürk Bulvarı, Ertuğrul Sokak-Stadyum Caddesi, 75. Yıl Cumhuriyet Parkı, Ormancılar Sokak, 6 Eylül Caddesi, Atatürk Bulvarı, Tevfikbey Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı arasında pedal çevirdi.

 

Günün ve haftanın anlam ve önemine binaen konuşmaların yapıldığı etkinlikte konuşan Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Hülya Eçen Çalışkan Bilecik’te güzel ve anlamlı bir aktivitenin gerçekleştirildiğini belirterek, ”Ben öncelikle Belediye Başkanımız Selim Yağcı adına bütün katılımcıları selamlıyor, değerli paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün aynı zamanda Ulaşımda Değişim Haftası için bir araya gelirken aynı zamanda Avrupa Spor Etkinliklerini kutlamış oluyoruz. 23 ve 30 Eylül tarihleri arasında Avrupa Spor Haftası etkinlikleri başladı ve bizler de pedallarımız ile bu etkinliğe destek vereceğiz. Bildiğiniz gibi Avrupa Hareketlilik Haftası diğer bir anlamda Bilecik Belediyesi olarak Mayıs ayında kutlamıştık. Ancak bugün daha kalabalık ve coşkuluyuz. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.

 

Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz, ise programda yaptığı konuşmada; ”Bugün Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü etkinlikleri kapsamında Bilecik Belediyesi, Bilecik Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği işbirliğinde; güzel bir etkinliği gerçekleştirdik. Yüze yakın bisikletli dostumuzla birlikte 4 kilometre bisiklet kullanacağız. Bisiklet kullanmamızın faydalarını anlatacağız. Buna ilişkin bisiklet kullanımı ile ilgili işaret ve levhaları paylaştık ve öğrendik. Bundan sonra şehir içinde daha çok bisiklet kullanımı ve buna ilişkin konularda farkındalık oluşturmaya çalıştık. Ben bu anlamda bütün paydaşlara ve katılımcılara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Bilecik Çevre Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat ise gerçekleştirilen aktivitenin önemine değinerek, haftanın, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Renkli ve güzel görüntülerin oluştuğu programda katılımcılara çeşitli hediyeler taktim edildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.