DOLAR
32,3290
EURO
35,0804
ALTIN
2.292,31
BIST
8.982,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

ARITMA TESİSLERİYLE KİRLİ SULAR TEMİZLENEREK DOĞAYA BIRAKILIYOR

ARITMA TESİSLERİYLE KİRLİ SULAR TEMİZLENEREK DOĞAYA BIRAKILIYOR

 

Belediye Başkanı Nihat Can, Bilecik Belediyesi tarafından Hürriyet Mahallesinde gerçekleştirilen yeni sistem Elektroflokülasyon Prosesli Atık Arıtma Suyu tesisleri ile Bahçelievler ve Hürriyet Mahallelerindeki kirli suların temizlenerek, doğaya bırakılacağını belirtti.

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yeni sistem atık arıtma tesislerinden birisinin de Ertuğrulgazi Mahallesinde gerçekleştirileceğini hatırlatan Belediye Başkanı Nihat Can, çalışmanın tamamlanması ile İstasyon Mahallesindeki Dalakdere’nin ıslah çalışmasının tamamlanacağını kaydetti.

Bilecik Belediyesi tarafından örnek niteliğinde iki adet tesisin inşaa edildiğini dile getiren Belediye Başkanı Nihat Can;’’Çalışmalarımız kapsamında, ilgili başkan yardımcımız ve birim müdürleri ile birlikte Hürriyet Mahallesinde yapımı tamamlanan yeni sistem arıtma tesisimizde incelemelerde bulunduk. Son teknolojik imkanlar kullanılarak, gerçekleştirilen arıtma tesisleri az yer kaplamakla birlikte yüksek kapasitede arıtma özelliğine sahip tesisler arasında yer alıyor. Proje kapsamında iki adet yeni sistem arıtma tesisini mahallelerimize kazandırıyoruz. Bunlardan birisi Hürriyet ve Bahçelievler Mahallelerimizdeki kirli suyu arıtacak olan tesis diğeri de Ertuğrulgazi Mahallemizde olacak ve buradaki kirli suyu arıtacak.

 Bahcelievler ve Hürriyet Mahallemize hizmet verecek tesisin günlük arıtma kapasitesi 3.250 metreküp olurken Ertugrulgazi Mahallemizdeki tesisimiz ise günlük olarak 1250 metreküp arıtma kapasitesine sahip olacak. Tamamen çevreye duyarlı ve hiçbir şekilde koku ve benzeri bir rahatsızlığı vermeyen yeni sistem arıtma tesisleri ilimiz ve bölgemizde örnek yapılardan birisi olurken aynı zamanda işlevleri ile de birçok yönden faydalı olacağına inanıyoruz. Hürriyet Mahallemizdeki tesisimiz bitmek üzere ve kısa bir süre sonra hizmete girecek. Şehrimiz ve mahallelerimize hayırlı ve uğurlu olsun’’ ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Nihat Can, Ertuğrulgazi Mahallesinde de gerçekleştirilecek olan tesis ile İstasyon Mahallesindeki Dalakdere’nin ıslah edileceği ve mahalle sakinleri ile birlikte dere kenarında çay içme imkanı bulacaklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.