DOLAR
32,3154
EURO
35,1147
ALTIN
2.292,51
BIST
9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

ARDAHAN’DAN BİLECİK’E ‘’BİZ ANADOLU’YUZ PROJESİ’’

ARDAHAN’DAN BİLECİK’E ‘’BİZ ANADOLU’YUZ PROJESİ’’

İçişleri Bakanlığı tarafından ”Biz Anadolu’yuz Projesi” kapsamında Ardahan’dan gelen 90 kişilik öğrenci grubu; Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik’in tarihi yerlerini gezdiler ve kültürel değerlerini öğrendiler.

Her gün yurdumuzun dört bir köşesinden konuklarını ağırlayan Bilecik; Biz Anadolu’yuz Projesi kapsamında Ardahan’dan gelen öğrencileri ağırladı.

Serhat Şehri Ardahan’dan Dirilişin, Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri Bilecik’e gelen öğrenciler, Şeyh Edebali Türbesi, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, Tarihi Saat Kulesi ve Belediye Binası ile Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesini gezerek, bilgi aldılar.

Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk’ün Tarih Şeridinde ağırladığı öğrenciler;
Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Gösteri Salonu’nda Bilecik’in fethini izleyerek, ilimizin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi aldılar. Tarih Şeridini de gezerek, merak ettikleri soruların cevabını alan öğrencilere; önce bilgiler aktarıldı daha sonra sorular soruldu. Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, sorulara doğru cevap veren iki öğrenciye; Türk Bayrağı ve çeşitli Tarih kitapları armağan etti.

ÖĞRENCİLER BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’YI ZİYARET ETTİ

Bilecik ziyareti kapsamında tarihi yerleri gezen heyet, daha sonra Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı makamında ziyaret etti.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, heyet üyelerine teşekkür etti.

Bilecik ve tarihi hakkında öğrencilere bilgi veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ziyaret sonunda ilimize ait hediyeler verdi. Öğrenciler de Ardahan’a özgü çeşitli hediyeleri Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya taktim etti.

Tarihi Saat Kulesi önünde öğrencilere hitap eden Belediye Başkanı Selim Yağcı, çok özel konukları Bilecik’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek; ‘’

İçişleri Bakanlığınca yürütülen ”Biz Anadolu’yuz Projesi” kapsamında Serhat Şehri Ardahan’dan gelen 90 öğrenci, Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik’imize geldiler. Bilecik gerçekten bizlerin köklerinin bulunduğu, Osmanlı Devletinin kurulduğu topraklar. Türkiye Cumhuriyetinin müjdeleyicisi olan Kurtuluşun da toprakları. Sizler de gerçekten ülkemizin çok güzel bir noktasından geldiniz ve burada çok güzel zaman dilimleri geçirdiniz, yeni şeyler öğrendiniz ve yeni yerler görmüş oldunuz, yeni arkadaşlıklar kurdunuz. Ben bu anlamda böyle son derece önemli faydalar sunan bu programın düzenlenmesinde emeği olan başta İçişleri Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız ve onun nezdinde bütün temsilcilerine teşekkür ediyorum. Evlerinize ulaştığınızda anne ve babalarınıza Bilecik’ten ve bizlerden selam götürün, yolunuz ve bahtınız açık olsun.’’ İfadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER YAŞAYAN ŞEHİR MÜZESİNDE BİLECİK TARİHİNİ GÖREREK ÖĞRENDİ

Ziyaretleri kapsamında Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan Yaşayan Şehir Müzesini gezen öğrenciler, burada yetkililerden ilimiz yakın tarihi hakkında bilgiler aldı.

Bilecik’e duydukları hayranlığı ifade eden öğrenciler, Yaşayan Şehir Müzesinde; Kayı Parası bastırdı ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Yazır, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Kocabıçak’ın da öğrencilerle birlikte olduğu gezide, Yaşayan Şehir Müzesi Görevlileri tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

90 kişilik öğrenci grubuna ek olarak 120 kişilik başka bir heyetin de önümüzdeki Salı günü ilimize gelecekleri bilgisi verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.