DOLAR
32,3544
EURO
35,1415
ALTIN
2.301,58
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

ALMANYA’NIN TEK TÜRK TİYATROSU METRİSTEPE TİYATRO GÜNLERİNDE

ALMANYA’NIN TEK TÜRK TİYATROSU METRİSTEPE TİYATRO GÜNLERİNDE

 

Bozüyük Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Uluslararası Bozüyük Metristepe Tiyatro Günleri’nde muhteşem bir oyun seyircisi ile buluştu.

Zeynep YILDIZ’ın yazıp yönettiği “Üstü Kalsın” adlı tiyatro oyunu Frankfurt’ta yapılan ilk gösteriminin ardından ilk kez Türkiye’de sahne aldı. Almanya’da Türkçe tiyatro yapan ve Alman tiyatro eleştirmenleri tarafından da son derece önemli olarak belirtilen Tiyatro Frankfurt, Bozüyüklü tiyatro sevenlerden tam not aldı. Genç bir çiftin ilişkilerinde yaşadıkları problemleri ve sorunları anlatan tiyatro oyunu diğer yandan da tam 34 yıl önce 12 Eylül darbesi nedeni ile ülkesinden ayrılmak zorunda kalmış bir adamın ülkesine döndüğünde 15 Temmuz hain darbe girişimi ile karşı karşıya kalmasını ve yaşadığı acıları gözler önüne serdi. 15 Temmuz gecesi yaşanan dramı ve insanların kendi yaşamları içindeki sorunlara rağmen, demokrasi için bu sorunları bir kenara bırakarak, sokaklara çıkmasının anlatıldığı tiyatro oyununda oyuncular gösterdikleri performansları ile Bozüyüklü tiyatro sevenleri büyüledi. Oyun sonrasında salonda bulunan tiyatro severler tarafından uzun süre alkış alan “Üstü Kalsın” tiyatro oyunu ve oyuncularına plaketlerini salonda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi KURU takdim etti. “İnsanların yaşadıkları sorunları bir kenara bırakarak, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından demokrasi için sokaklara çıkması ve yaşanan dramları gözler önüne seren bu tiyatro oyunu için, oyunun yazarı Zeynep YILDIZ hanımefendiye ve oyunculara ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Bizler Bozüyüklüler olarak böylesine güzel bir oyunun ülkemizde ilk kez Bozüyük’te sahne almasından dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Fatih BAKICI adına siz değerli yazarımızı ve oyuncularımızı tebrik ediyor, diğer festivallerimizde de kendilerini aramızda görmekten onur duyacağımızı belirtmek istiyorum” diyen Başkan Yardımcısı Nazmi KURU, oyuncuları tek tek tebrik ederek oyunun yazarı ve yönetmeni Zeynep YILDIZ’a plaketlerini takdim etti.

Oyun sonrasında Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni ve aynı zamanda tiyatro oyuncusu Kamil KELLECİOĞLU; “Bizler Almanya’da faaliyet gösteren bir tiyatro ekibi olarak, Türkiye’den gelen oyunları ve oyuncuları misafir ettik. Üstü kalsın oyunumuz ile Türkiye’de özelliklede Bozüyük’te böylesine güzel bir festivalde sahne almaktan onur duyuyor, bu güzel etkinliğin oluşturulmasında emeği geçen başta Belediye Başkanı Fatih BAKICI’ya ve salonu tamamen dolduran siz değerli Bozüyüklü tiyatro severlere teşekkür ediyorum” dedi. Türkiye’de ilk kez sahnelenen “Üstü Kalsın” adlı tiyatro oyunu ve Frankfurt’tan gelen oyuncular Bozüyüklü tiyatro sevenlerden tam not alırken oyun sonunda yapılan röportajda oyuncular Bozüyük’teki festival ve Bozüyük’teki tiyatro seyircisi ile ilgili olarak son derece güzel ve tiyatro kültürü yerleşmiş bir seyirci olduklarını belirterek yeniden Bozüyük’te sahne almak istediklerini söylediler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.