DOLAR
32,5732
EURO
34,7825
ALTIN
2.509,19
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
28°C

Almanya’dan flaş “IŞİD” kararı

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli, Federal Basın Merkez’indeki basın toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, Fransa’nın ev sahipliğinde Paris’te düzenlenen Irak konulu uluslararası toplantının IŞİD’le mücadelede büyük önem taşıdığını söyledi.

Askeri olarak yapılacakların yanı sıra bunun ötesine geçerek siyasi olarak atılması gereken adımları ele almak gerektiğini vurgulayan Chebli, “Bu yüzden belirleyici aktörlerin Paris’te bir araya gelmiş olması önemli. Özellikle Arap ülkeleri ve Türkiye rol oynuyor. IŞİD’in daha fazla yayılmaması onları çok yakından ilgilendiriyor. Paris’teki toplantı bunun için iyi bir çerçeve oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Almanya hükümetinin IŞİD’e karşı atılacak adımlar konusunda politikasının değişmediğini vurgulayan Chebli, “Almanya hiçbir askeri operasyona katılmayacak. Diğer alanlarda rol oynuyoruz. Iraklı Kürtlere verdiğimiz destekle önemli bir katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

Savunma Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Ingo Gerhartz da Almanya’nın Irak’ın kuzeyine göndereceği askeri malzeme ve silahların sevkiyatının gelecek hafta gerçekleştirileceğini bildirdi.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.