DOLAR
32,5665
EURO
34,8705
ALTIN
2.425,95
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

“Ağacın İlham Verdiği Tasarımlar”

“Ağacın İlham Verdiği Tasarımlar”

 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi (GSTF) Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının açılışını “Ağacın İlham Verdiği Tasarımlar” konulu panelle yaptı. Üniversite – sanayi iş birliği çalışmaları çerçevesinde düzenlenen panel, 27 Eylül günü İİBF Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Moderatörlüğünü İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Parisa Göker’in üstendiği panele konuşmacı olarak; GSTF Dekan Vekili ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Yıldız Entegre A.Ş yetkilileri İsmail Öztürk ve Kaan Çağrı Nevruz ile endüstriyel tasarımcı Eyüp Atalay katıldı.

 

Paneldeki sunumuna Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi hakkında bilgi vererek başlayan Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Fakültenin ağaç mamulleri ve orman ürünleri sektörü ile ilişkileri konusunda açıklamalarda bulundu. Dünyada ormanların toplam karasal alanın %31’ini kapladığını belirten Yılmaz, ülkemizde bu oranın %26 olduğunu ifade etti. Yılmaz, bu orman alanlarından her yıl ortalama 10 milyon metreküp endüstriyel odun üretimi yapıldığını, yaklaşık 300.000 kişiye istihdam sağlanarak 19 milyar dolar değerinde bir katma değer oluşturan ahşap ürünleri ve mobilya sektörlerinin, endüstriyel tasarım konusunda ülkemizin en aktif sektörleri arasında yer aldığının altını çizdi. Yılmaz ayrıca, orman ürünleri sektöründe estetik, ergonomi ve görsellik gibi unsurların ana rekabet kriterleri olması nedeni ile yoğun bir iç mimar ve endüstri ürünleri tasarımcısı desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

 

Yıldız Entegre A.Ş yetkilileri İsmail Öztürk ve Kaan Çağrı Nevruz paneldeki sunumlarında; ağaç mamulleri ve orman ürünleri sanayiinin gelişimi, sektörün Türkiye’deki durumu, Yıldız Entegre A.Ş.’nin bünyesinde bulunan ürünler, ağaçtan suntalama üretim aşamaları ve ürünlerin doğaya ve insan sağlığına zararsız olması için yürütülen çalışmalar hakkında dinleyicilere bilgi verdiler. Yıldızlar Holding’in yatırımlarından da bahseden Öztürk ve Nevruz, firmanın 2015 yılında Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nda 38’inci sırada yer aldığını belirttiler. Firma yetkilileri, sektörde endüstriyel tasarıma olan ilginin her geçen gün arttığını, bu artışla birlikte yenilikçi ve özgün ürünler ortaya koyma konusunda yürütülen çalışmalara hız verildiğini ifade ettiler.

 

Endüstriyel Tasarımcı Eyüp Atalay ise panelde gerçekleştirdiği sunumunda; ahşabın tasarımdaki yeri, tasarım süreçleri, endüstriyel tasarımda mobilyanın önemi, bir tasarımcı olarak mobilya sektörünü seçmesinin sebepleri ve tasarımcıların üzerine düşen sorumluluklar konularındaki düşüncelerini öğrencilerle paylaştı. Aynı zamanda Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde misafir öğretim elemanı olarak görev yapan Atalay, genç tasarımcı adaylarına meslek ve sektörle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Panel, Yıldız Entegre A.Ş ürünlerinin tanıtıldığı standın gezilmesi ve kokteylin ardından sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.