DOLAR
32,5812
EURO
34,7691
ALTIN
2.420,00
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
29°C
Bilecik
29°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C

ADD BAŞKANI KÖSE: Atatürk Yörük-Türkmen Öz be Öz Türk’tür

KÖSE; “ATATÜRK YÖRÜK-TÜRKMEN KÖKENLİ ÖZ BE ÖZ TÜRK’TÜR”

Ak parti Mersin Anamur İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hasan Baki’nin Atatürk’e yaptığı hakarete tepkiler Ülke genelinde çığ gibi büyürken, Bilecik’ten sert açıklamalar gelmeye başladı. Bilecik Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği eski Başkanı H.Sami Erçin’in yaptığı sert açıklamanın ardından Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bilecik Şube Başkanı Feyzi Köse de bir açıklama yaparak tepkisini dile getirdi.

Köse açıklamasında Atatürk’e yapılan hakaretin yenilir, yutulur cinsten olmadığını, bu ülkede en son dil uzatılacak insanın Atatürk olduğunu söyleyerek açıklamanın af edilir bir tarafının olmadığını vurgulayarak; “bu açıklamayı pravakosyon olarak değerlendiyor ve şiddetle kınıyoruz” dedi. Ülke olarak zor günlerden geçildiğini, ayrışmanın yerine birlik ve beraberlik içinde olmanın tam zamanı olduğunu söyleyen ADD Bilecik Başkanı Feyzi Köse; “

“BİLİNÇSİZ, UKALA,  BİR KİŞİNİN SAÇMALAMASI”

“AKP Anamur gençlik kolları başkanı Hasan Baki’nin Atatürk’e yaptığı hakareti kabul edilemez buluyor ve referandum sürecine giren Türkiye’mizde bilinçsiz-ukala-basit bir kişinin saçmalaması olarak görüyor, tam tersine bir provakasyon olarak değerlendiriyor, şiddetle kınıyoruz.

Merak edenlere Sinan Meydan’ın “PANZEHİR” adlı kitabının 17.bölümünü okumalarını tavsiye ederim.1924 Yılında Bayındırlık Bakanı Süleyman Sırrı bey Atatürk’ün kuzeni olu, birlikte soyağaçlarını hazırlamışlardır. NTV Tarih dergisinin Kasım 2009 sayısında yayımlanmıştır. Hürriyet Gazetesi 2 Kasım 2009’da “ATATÜRK’ÜN SOYAĞACI 85 YIL SONRA YAYINLANDI” diye de haberi vermiştir.

Atatürk Yörük-Türkmen kökenli öz be öz Türk’tür. Baba soyu Kızıloğuz ( Kocacık) Türkmenlerine dayanır.

Babası Ali Rıza Efendinin dedeleri Konya-Karaman veya Aydın-Söke’den göçüp 1830’lardan önce Vidin, Serez daha sonra da Selanik’e yerleştirilmiştir. Ali Rıza Efendinin babası Selanik mevlevihanesi şeyhi Hafız Ahmet efendidir.(Kızıl Hafız Ahmet Efendi)

Atatürk’ün annesi Zübeyde hanım ise Fatih Sultan Mehmet döneminde Konya-Karaman’dan Rumeli’ye göçüp, iskan etmiştir. Konyarlar adlı Yörüklerdendir. Zübeyde hanım Baraklı köyünde doğmuştur.

“BU KÖY KARAKEÇİLİ AŞİRETİNE AİT TÜRKMEN KÖYÜDÜR”

Bu köy Karakeçili aşiretine ait bir Türkmen köyüdür.

Zübeyde hanımın babası Sofuzade Feyzullah Efendidir. Bütün bu bilgilere rağmen Atatürk’ü sorgulamak onu yok saymak ancak ülkesine ihanet edenlerin, vefasızların saçmalamaları olabilir. Zira Aidiyet duygusu önemlidir. Türk milleti kavramını içselleştirememiş insanlar bu konuları anlayamazlar. Zira Türk Milleti her türlü ırkçılığa karşı kültür temelli, aidiyet duygusunu temel ala, birleştirici, bütünleştirici, Laik ve Demokratik bir Türkçülüktür. Ortak Vatan, ortak Dil, ortak kültür, esastır. Ülkü birliğine ve birlikte yaşama kararlılığına dayanır. Bu sebeple Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir.

“NE OLDUKLARINI İFŞA EDEN ZAVALLILARDIR”

Soyadı kanunu ile Atatürk olan, Gazi Mustafa Kemal’e laf atanlar esas olan Türklüktür diyecek kadar kendini Türk hisseden Ne Mutlu Türküm diyene diyerek Türklüğüyle gurur duyan bir insana saldırarak ne olduklarını bizzat ifşa eden zavallılardır.

Atatürk’ün sağlığında da saldıranlar olmuştur. Örneğin; “Bozkurt Mustafa Kemal” kitabını 1932’de yazan Armstrong Atatürk’ün Türk olmadığını aslı astarı olmayan cümlelerle yazmıştır.

“MUSTAFA KEMAL ANA VE BABA ATALARI HAS TÜRK OLAN KARIŞMAMIŞ ÖZ TÜRK EVLADIDIR”

Atatürk; Necmettin Sadak’a dikte ettirdiği cevabında: “Bilmiyor ve kasten bilmeyi istemiyor ki, Mustafa Kemal, Ana ve baba ataları has Türk olan, karışmamış öz Türk evlatlarıdır.”

“Selanik’te doğduğu için Yahudi’dir.” diye çamur atanlara de ki; “Benim için bazı kimseler Selanik’te doğduğum için Yahudi olduğumu söylemek istiyorlar. Şunu unutmamak lazım ki, Napolyon da Korsikalı bir İtalyan’dı ama bir Fransız olarak öldü. Tarihe de Fransız olarak geçti. İnsanların içinde bulundukları cemiyete çalışmaları lazımdır.”

“VATAN SAVAŞI VERDİĞİMİZ BİR DÖNEMDE BU ZIRVALIKLAR NİYE?”

Türkiye’mizin içinde bulunduğu ağır şartlarda böyle çamurluklar niye? Ekonomimizin dibe vurduğu, işsizliğin rekor kırdığı, geçim derdinin ayyuka çıktığı, dış politikada köşeye sıkıştırılan, Ege adalarında ve Kıbrıs’ta taviz koparılan ve Suriye’de Mehmetçiğin kanı pahasına vatan savaşı verdiğimiz bir dönemde bu zırvalıklar niye?

Referandumun Türk Milletinin ikiye böldüğü Hayırcılara baskıların arttığı bu günlerde bu saçmalıklar niye?

“BU CESARETİ NEREDEN ALDIĞINI SORUYORUZ?”

Bizler kardeş kavgasına sürüklenmek istenilen bu ortama rağmen, bu zor günlerin geçeceğine referandumdan sonra 17 Nisanda da bu topraklarda Türk Milletinin kardeşçe yaşayacağına inanan Atatürkçüler olarak her türlü kindar yaklaşımı kınıyoruz. Bu kadar pervasızca Atatürk’e dil uzatanların bu cesareti nereden aldığını soruyoruz. Bu aymazlara yasal işlemlerin yapılıp cezalandırıldığını görmek istiyoruz.

Hiçbir etnik, dinsel, mezhepsel ayrıma gerek yok ülkemiz birlik ve bütünlüğe ihtiyaç duyuyor. Atatürk bizim kurucu liderimizdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin çimentosudur. O mavi gözlü sarışın devin İlke ve devrimlerini sonuna kadar yaşatacağımıza söz veriyoruz.” İfadelerine yer verdi.

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.