DOLAR
32,3845
EURO
35,2418
ALTIN
2.324,32
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Açılışı Bilecik’te toplantıları Sapanca’da Kapanışı Bilecik’te

Başbakanlık Sağlık Koordinatörlüğü, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin işbirliğyle düzenlenen “Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi” açılışı yapıldı.
Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda,geniş kapsamlı bir toplantının Bilecik olarak yalnızca başında ve sonunda olmak istemediğini ifadeeden Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Böyle bir organizasyonun ortasında da var olmamız lazım. Bilecik’e verilen bir hedeftir bu. Bu kadar kıymetli bir zevatın Bilecik’te ağırlanabilmesi lazım. Dolayısıyla üniversitemizin bize satır aralarında belirtmiş olduğu bu mesajı da bizim almamız lazım. Elbette bu programın şartları gereği ara programlar belki ilimiz dışında yapılacak ama bu mesajı da bizim burada almamız gerektiğini sizler ve basının huzurunda yeniden ifade etmeyi bir görev biliyorum. Çok yakın bir gelecekte bu tür faaliyetlerin daha büyüğü hem de ilimiz şartları içerisinde büyük ölçekli olarak yapılıp hem üniversitemizin onuru gururu olsun hem ilimizin geleceğe bakışında beklentilerinde daha büyük hedefleri bize versin. Bu zirvenin başarılı sonuçlarla günümüze, geleceğe ışık tutmasını diliyorum.”dedi
Şey Edebali Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Azmi Özcan ise,Beslenmenin sadece biyolojik bir faaliyet olmadığını vurgulayarak,beslenme kavramının altında, beslenmenin sadece teknik ve biyolojik değil aynı zamanda bir hayat tarzı, yaşam tarzı, bir kültürel kimlik olgusu olduğunu söyledi.
Özcan konuşmasına şöyle devam etti;
”Çok hızlı bir zemin kayması neticesinde hayatın devamını daha çok para kazanmak her şeye rağmen daha çok para kazanmak ve her ne pahasına olursa olsun güç kazanmak üzerine endekslediğimiz zaman gıda sadece bir gelenek, örf, inanç alanı olmaktan çıktı aynı zamanda da bir meta alanı haline geldi. Ne yazık ki daha çok para kazanmak için nesillerin toplumların sağlık ve ruh yapısını bozan birer tehlike haline geldi. Etin kilosunun asgari 30 bin lira olduğu bir ülkede 10 bin liraya sucuk satılabiliyorsa bunu hem alanların hem satanların düşünmesi lazım. Marketlerden aldığımız yiyeceklerin hiçbirisine güvenilmez şeklinde toplumda bir kanaat oluşuyorsa bu toplumun önderlerinin bu konuyu ciddi olarak ele alması lazım. İşlenmiş hiçbir gıdayı tüketmeyin diye bas bas bağıran bilim insanları varken hemen her tarafımızda her türlü şeklinde işlenmiş gıdalarla donanmış bir toplum ve ticaret varsa bunun da bu ülkenin sorunları tarafından düşünülmesi lazım.”
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi Genel Koordinatörü ve Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Araştırmaları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karaman, yaklaşık 2 ay içerisinde 600’ün üzerinde bildirimin geldiği belirterek zirve hakkında bilgi verdi.
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, 21 Mayıs’ta Sapanca toplantısının ardından 23 Mayıs Cumartesi günü Bilecik ve Söğüt gezisi ile sona erecek.

DSC_0570 DSC_0607 DSC_0628 DSC_0639 DSC_0640 DSC_0555 DSC_0560

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.