DOLAR
32,3154
EURO
35,1147
ALTIN
2.292,51
BIST
9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

ABDÜLHAMİT HAN BİLECİK’TE İLK OYUN İLE ANILDI

ABDÜLHAMİT HAN BİLECİK’TE İLK OYUN İLE ANILDI

Bilecik Belediyesi ve Ziraat Bankası işbirliğinde gerçekleştirilen programda Ulu Hakan Abdülhamid Han, vefatının 100. yılında rahmetle anıldı.

Yönetmen ve Oyuncu Ahmet Yenilmez’in yazdığı ve 81 ilde 100 noktada sahne alacak oyunun ilk perdesi Bilecik’te açıldı.

Bileciklileri birçok önemli kültürel ve sosyal etkinlik ile buluşturan Bilecik Belediyesi bu kez, Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik’te, Ulu Hakan Abdülhamit Han’ı, tek perdelik ”Usta” adlı tiyatro oyunu ile andı.

Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez’in yazıp yönettiği 2. Abdülhamid Han’ı konu alan “Usta” isimli tiyatro oyun, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Abdülhamid Han’ın vefatının 100. yılı dolayısıyla sahnelen oyunu, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Kırbaş, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Çetin, Ziraat Bankası Eskişehir Bölge Müdürü Mehmet Dönmez ve Ziraat Bankası Bilecik Şube Müdürü Naci Çınar ile daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilecileri ve vatandaşlar izledi.

Oyun sonunda kısa bir değerlendirmede bulunan Usta Oyuncu Ahmet Yenilmez, Abdülhamit Hanı anmak ve ona layık olmak için çalıştıklarını ifade etti. Anlamlı programa katkıları dolayısıyla Belediye Başkanı Selim Yağcı ile Ziraat Bankası yetkililerine teşekkür eden Yenilmez, Abdülhamit Hanı 100 ayrı yerde sahnede anacaklarını kaydetti.

2. Abdülhamid Han’ın Bilecik hayranı olduğunu anlatan Yenilmez, “2. Abdülhamid Han, Karakeçililerin bulunduğu Bilecik’te ‘Bismillah’ diyerek başladı. Bu ülkenin Abdülhamid Han’a bir vefa borcu var. Ziraat Bankasına çok teşekkür ederim. Muhteşem bir salon, muhteşem bir vefa örneği. Müesseselerimiz bu vefa örneğini göstermeli. İnşallah bu mücadelede biz başarılı olacağız. Onun ruhu şad olacak. Anadolu Ajansına çok teşekkür ederim, siz her yerde varsınız.” diye konuştu.
Programın sonunda Vali Tahir Büyükakın ve Belediye Başkanı oyunculara, Bilecik Armasının bulunduğu tablolar hediye ederek, fotoğraf çektirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.