DOLAR
32,5619
EURO
34,8813
ALTIN
2.429,52
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

30 Ağustos Zafer Bayramı nın 93. Yılı sebebiyle Bilecik Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı nın 93. Yılı sebebiyle Bilecik Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanındaki tören Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Törende, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir,  Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hakan Tekin, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan ve vatandaşlar hazır bulundu. Büyük Taarruz hakkında törende konuşma yapan Jandarma Üsteğmen Zülfikar Kayış; “Olayların en önemlisi ise hiç şüphesiz, yüce Türk milletinin, Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirmiş olduğu, Batılıların ‘Türk mucizesi’ adını koydukları çok yönlü, çok boyutlu bir süreç olan, Kurtuluş savaşıdır. Bu mutlu gün, Türk ulusunun tarihinde bir dönüm noktasıdır. Türk tarihinin en önemli dönüm noktası olan bu zafer, asil Türk milletinin ve kahraman ordusunun Ulu Önder Atatürk’ün etrafında kenetlenerek, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde sürdürdüğü, özgürlük mücadelesidir. Bu zaferle, eşsiz Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı özgürlük ateşi, yalnızca Türk milletinin dünyada ezilmiş ve esaret altındaki bütün mazlum milletlerin hürriyet meşalesi olmuştur. Bu büyük zafer, aynı zamanda, Türk ulusunun çağdaşlaşma yolunu açan, modern çağın gerektirdiği siyasi, hukuki, ekonomik ve sosyal reformları gerçekleştiren, Türk İnkılabını başlatan kıvılcım olmuştur. 30 Ağustos destanını yazan Türk ordusu, Türk milletinin ve Türk vatanını şan ve şerefini, dahili ve harici her türlü tehlikelere karşı korumak olan vazifesini, her an ifaya hazırdır. Bu vazifeyi yerine getirmek için gerekli her türlü modern harp silah ve araçlarına, yüksek eğitim ve disipline, azim ve kararlığa sahiptir.” dedi.

Okunan şiirler ve geçit töreninin ardından Vali Nayir, makamında tebrikleri kabul etti. Şehitlikte devam eden tören  şehitlerin mezarına çiçek bırakılması, saygı atışı,  İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından yaptırılan duayla sona erdi.

zafer bayramı 5 zafer bayramı 6 zafer bayramı 7 zafer bayramı 1 zafer bayramı 2 zafer bayramı 3 zafer bayramı 4

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.