DOLAR
32,5576
EURO
34,8984
ALTIN
2.434,51
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Halkımızın haber alma özgürlüğünün yılmaz bekçileri ve kamuoyu vicdanının gür sesi basınımız terör olaylarında, doğal afetlerde ve bundan bir hafta önce görüldüğü üzere ülke geleceğinin karartılması pahasına demokrasiyi askıya alma hedefi taşıyan darbe girişimlerinde zor koşullar altında çalışarak kutsal bir vazifeyi yerine getirmektedir.
Kamuoyunun aydınlatılması, yanlışların düzeltilmesi ve halkın doğru bilgilendirilmesi için var gücüyle çalışan ve bu uğurda yeri geldiğinde hayatını kaybeden gazetecilerimiz için 24 Temmuz tarihi ayrı bir önem taşımaktadır.

İfade ve haber alma özgürlüğünün kazanıldığı ve basınımızın daha özgür şartlarda çalışmasında mihenk taşı olan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nın, demokrasinin karartılmaya çalışıldığı vatana ihanet niteliği taşıyan darbe girişiminden günler sonraya denk gelmesi ayrı bir anlam ve önem ifade etmektedir.  Bilindiği gibi bu süreçte, halkımıza demokrasisine sahip çıkma çağrısının yapılmasına aracı olan gazeteciler; kutsal ve değerli bir görev üstlenmiş, halkımızın geleceğine sıkıca sarılmasına ve darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasına vesile olmuştur.
Türk basınında sansürün kaldırılmasının 108. Yıldönümü olan bu anlamlı günde, bütün gazetecilerimiz ve basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutlar, gazeteciliğin özgürlük ışığının hiç sönmemesini dileriz.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.