DOLAR
32,3346
EURO
35,0867
ALTIN
2.308,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

2017 Yılı Bilecik İşgücü Piyasası Talep Araştırması Tamamlandı

2017 Yılı Bilecik İşgücü Piyasası Talep Araştırması Tamamlandı

Bilecik Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ayhan Tozan, 2017 Yılı Bilecik İşgücü Piyasası Talep Araştırmasının tamamlandığını belirterek yapılan araştırma ile ayrıntılı bilgiler aktardı:

Bilecik ili için başvuru sayısı, 2016 yılında son yedi yılın en yüksek seviyesini görmüştür. Toplam başvuru sayısı 10 bin 103 olarak gerçekleşmiştir. 2010 yılında bin 405 kişilik işgücü talebi alınmışken bu sayı 2016 yılına gelindiğinde 6 bin 664 kişiye yükselmiştir. İlimizde İŞKUR vasıtası ile 2010 yılındaki işe yerleştirme sayısı 830 iken 2016 yılı itibari ile 2348 olarak gerçekleşmiştir. Bu bilgiler ışığında apaçık görülmektedir ki Bilecik’te istihdam İŞKUR ile dirilmiştir.

 İŞKUR Bilecik ilinde 222 işyerini ziyaret ederek eleman ihtiyaçlarını tespit etti. Piyasanın önde gelen                   faaliyetleri İmalat, İnşaat ve Toptan ve Perakende Ticaret sektörlerinde yer almaktadır.

Bilecik genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinin %32,8’inde 409 kişilik açık iş olduğu tespit edilmiştir. İlimizde açık iş oranı %1,8 olarak hesaplanmıştır. Ayrıca açık işlerin yüzde 64,2’si İmalat sektöründe yer almaktadır. İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler Seramik İmal İşçisi, Mermer İşçisi, Beden İşçisi’dir. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri Yeterli Mesleki/Teknik Bilgi ve Tecrübe, Fiziki ve Bedensel Yeterlilik ve Takım Çalışması’ dır. İşverenler talep ettikleri açık işleri en çok İŞKUR ve Kendi Çalışanları aracılığı ile aramaktadır.

 

Araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin %46,2’sinde 660 kişinin temininde güçlük çekilmektedir. Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler Diğer İmalat Ve İlgili İşçiler (Elle), Seramik İmal İşçisi, Forklift Operatörü, Makine Bakımcı, Kaldırma, Taşıma Raylı Sistem Tavan Vinç Operatörü, Seramik Pres Makinesi Operatörü (Karo), Mermer İşçisi, Makineci (Dikiş), Paketleme İşçisi, Mekanik Bakım Onarımcısı meslekleridir.

 

Bilecik genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinde 953 kişilik istihdam artışı beklenmektedir. İşverenler, 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının % 4,3 oranında artmasını öngörmektedirler. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler İnşaat, Madencilik ve Taş Ocakçılığı ile İmalat sektörleridir. Seramik İmal İşçisi, Mermer Ocakçısı, Beden İşçisi (Genel) ve İnşaat İşçisi mesleklerinde istihdam artışı beklenirken İzabeci ve Büro Memuru mesleklerinde istihdam azalışı beklenmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.