DOLAR
32,3695
EURO
35,0258
ALTIN
2.325,72
BIST
9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
20°C

2. KARAKUCAK GÜREŞ FESTİVALİ 4 AĞUSTOSTA YAPILACAK

BOZÜYÜK BELEDİYESİ ALTIN KEMERLİ 2. KARAKUCAK GÜREŞ FESTİVALİ 4 AĞUSTOSTA YAPILACAK

 

            Bozüyük Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Altın Kemerli 2. Karakucak Güreş Festivali 3 Ağustos Cuma günü kortej yürüyüşü ile başlarken güreş müsabakaları 4 Ağustos Cumartesi günü yapılacak.

İnsanlık tarihinin en eski sporlarından biri olan güreş, Türk spor tarihinde de önemli bir yere sahip. Ata sporumuz olan güreşin yaygınlaştırılması, gençleri ata sporu ile tanıştırmak ve sevdirmek amacı ile Bozüyük’te ikinci kez yapılacak olan güreş festivalinde Bozüyük Belediyesi aynı zamanda birbirinden değerli güreşçileri ağırlayacak. Türkiye Güreş Federasyonu iş birliği ile düzenlenen ve 2 gün sürecek festivalin şeref konukları arasında Avrupa Dünya Şampiyonu Ahmet Ak ve Harun Doğan, Dünya Şampiyonu Selçuk Çebi ile Metin Kaplan yer alacak. İzleyenlerin güreşin tüm güzelliklerini görebileceği ve sportmence mücadelelerin yaşanacağı festivalin geçen yıl olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Minikler, Yıldızlar ve büyükler olmak üzere toplam 3 kategoride düzenlenen müsabakalara Minikler kategorisinde 2004- 2006 ve 2007 doğumlu sporcular, yıldızlar kategorisinde 2001-2002- ve 2003 doğumlu sporcular, büyükler kategorisinde ise 2000 ve daha büyük doğumlu sporcular katılabilecek. 25 kilodan 130 kiloya kadar 26 farklı kilo ağırlığında yapılacak müsabakaların sonunda ilk üç dereceye giren sporculara çeşitli para ödülleri verilecek. 3 Ağustos Cuma günü saat 14:00’te şeref konukları, güreşçiler ve protokolün katılımları ile Çınar taksinin önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yapılacak kortej yürüyüşü ile başlayacak festivalde güreş müsabakaları ise 4 Ağustos Cumartesi günü yapılacak. Türkiye Karakucak Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanan festivalde saat 09:00 ile 10:30 arasında tartı işlemleri yapılırken maçlar kapalı spor salonunun önündeki çim sahada saat 11:00’de başlayacak. Gün boyu yapılacak heyecanlı müsabakaların ardından festival aynı gün saat 18:00’de yapılacak ödül töreni ile sona erecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.