DOLAR
32,3346
EURO
35,0867
ALTIN
2.308,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

15 Temmuz Şehitlerinin İsimlerini Yaşatıyorlar

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 15 Temmuz şehitlerinin anısını yaşatmak için üniversite içinde bulunan iki konferans salonuna Ömer Halis DEMİR ve Taner Zafer KOYUNCU isimlerini verdi. Üniversite ayrıca İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi içindeki bir amfiye de Demokrasi Amfisi ismini verdi.

 

Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim TAŞ konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişimini ve ülkemizin kahraman evlatlarının bu kalkışmaya karşı verdikleri mücadeleyi unutturmamak adına amfi ve konferans salonlarına yeni isimler verdiklerini söyledi. Darbe girişiminde ülkemizin çok büyük bir tehlike atlattığını hatırlatan Rektör TAŞ, “Benzer acıların bir kez daha yaşanmaması için 15 Temmuz gecesini çok iyi idrak etmeli ve unutmamalıyız. Bununla birlikte bu hain darbe girişimini gelecek kuşaklara en doğru şekilde anlatmalıyız. Bu amaçla daha önce İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin binasına ‘15 Temmuz Şehitleri’ adını vermiştik. Şimdi de kahraman askerimiz Ömer Halis DEMİR ve emniyet müdürümüz Taner Zafer KOYUNCU’nun isimlerini üniversitemiz içinde yaşatmanın onurunu taşıyoruz.” açıklamasında bulundu.

 

Üniversitenin Mühendislik ve Fen Edebiyat Fakülteleri içinde bulunan konferans salonlarının ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi içindeki amfinin girişlerine asılan tabelalarda demokrasinin önemine vurgu yapılırken, Şehit Askerimiz Ömer Halis DEMİR ve Şehit Emniyet Müdürümüz Taner Zafer KOYUNCU hakkında bilgilere yer verildi. Tabelalarda şu ifadeler yer alıyor:

 

ÖMER HALİSDEMIR KONFERANS SALONU

 

Niğde Çukurkuyu Köyü’nde yaşayan bir ailenin oğlu olan Ömer HALİSDEMİR 42 yaşında Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda yıllarca kahraman bir şekilde vatanımızı savunan kıdemli başçavuş olarak görevli bir askerdi. 15 Temmuz hain terör kalkışmasında görevi başında olması hepimiz için tarihi bir şans oldu. Kalkışmanın önemli isimlerinden birisi olan haini gözünü kırpmadan, sadece vatanını düşünerek alnından vuran kahraman asker Ömer HALISDEMIR, hainin yanındaki korumaları tarafından vücuduna saplanan 30 kurşunla şehadet şerbetini içti. Bu kahramanlığı sayesinde kalkışmanın başarıya ulaşması engellenmiş ve demokrasi uğruna sokağa dökülen milletimizin zaferi hızlanmıştır. Kahramanımız Ömer HALISDEMIR ile komutanı arasında geçen son görüşmede söylenen sözler bu milletin gerçek evlatlarının vakur duruşlarının ve inançlarının bir temsili gibidir.

 

“Sana, vatanımız ve milletimiz adına tarihi bir görev veriyorum. Tuğgeneral vatan hainidir, isyancıdır. Onu, karargâha girmeden öldür! Bunun sonunda şehadet var. Biliyorsun seninle 20 yıllık beraberliğimiz var. Hakkını helal et” dedim. Ömer başçavuş, sonu ölüme varan emir üzerine vakur bir sesle, ‘Baş üstüne komutanım, hakkım helal olsun. Siz de helal edin’ dedi.”

 

Kahraman şehidimize hakkımızı helal ediyor ve adıyla değer kazanacak olan bu konferans salonunu aynı inançla sıraları dolduracak öğrencilerimizin kullanımına sunuyoruz.

TANER ZAFER KOYUNCU KONFERANS SALONU

 

Emniyet Müdürü olarak görev yapmakta olduğu Ankara Gölbaşı Özel harekat Daire Başkanlığında 15 Temmuz gecesi 17 silah arkadaşı ile birlikte uçaklardan atılan bombalar ile şehadet şerbetini içen Bilecik Pazaryeri doğumlu Taner Zafer KOYUNCU’nun anısını yaşatabilmek ve onun uğrunda can verdiği değerleri yeni gelecek olan nice kahraman Taner Zafer KOYUNCU’lara aktarabilmek için konferans salonu öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Her ilimizden çıkan ve kendini feda eden kahramanlarımızı asla unutmayacağız.

DEMOKRASİ AMFİSİ

 

Demokrasi, halk ve egemenlik kelimelerinin birleşiminden oluşan ve “halkın egemenliği” anlamına gelen ve günümüzde çok daha önemli ve değerli hâle gelmiş olan bir kavramdır. Demokrasi halkın halk adına seçtiği halk tarafından yönetilmesi şeklidir. Bu sayede millî irade vücut bulabilecek ve halk tarafından istenilen yaşam tarzının kabulü sağlanabilecektir. Demokrasinin varlığı söz konusu olduğunda hiçbir grup, makam yada elit halktan daha üst ve hükmedici olmayacak, ancak halkın istekleri doğrultusunda çalışmak ve bağlı oldukları millî iradeye uymak ve halkın refahı için çalışmak zorunda olacaklardır. Bu amfi, 15 Temmuz’da hainler tarafından yöneltilen namlulara, tanklara ve uçaklara karşı demokrasi ve milli irade aşkıyla tek vücut olmuş yüce Türk Milletine olan saygımızın bir sembolüdür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.