DOLAR
32,5894
EURO
34,7907
ALTIN
2.422,92
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
29°C
Bilecik
29°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü Açıklaması

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü Basın Açıklaması.

Milletimiz İstiklal Savaşının zor şartlarında, tüm varlığını ortaya koyarak eşsiz bir mücadele sergilemiş, vatanına sahip çıkmıştır. Bu büyük mücadele azmi ve ruhu, milli şairimiz Mehmet Akif’in yazdığı  İstiklal Marşıyla mısralara dökülmüş ve gelecek nesillere taşınmıştır. Bu yönüyle Mehmet Akif ERSOY sadece kendi döneminde yaşayan insanların değil, kendisinden sonra yaşayan bizlerin de düşünce ve gönül dünyasında yeni ufukların açılmasına vesile olmuştur.

İnanıyoruz ki; yurdumuzda ocaklar tütmeye devam ettikçe al sancağımız yurdumuzun üzerinde dalgalanmaya, Milletimiz de sahip olduğu birlik ve beraberlik idealini İstiklal Marşımızla ifade etmeye devam edecektir.
Bu duygularla; İstiklal Marşını bize milli bir şuur membaı olarak hediye eden büyük şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u, İstiklal Marşını Milli Marşımız olarak kabul eden Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerini, şehit ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.