DOLAR
32,3769
EURO
34,9712
ALTIN
2.325,70
BIST
9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

1. SERAMİK SANATI EĞİTİMİ” KONFERANSI

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile Seramik Sanatı Eğitimi ve Değişimi Derneği işbirliğinde “1. Seramik Sanatı Eğitimi” konferansı düzenlendi.
Vali Ahmet Hamdi Nayir, Rektörlük Binası’nda, “1. Seramik Sanatı Eğitimi” konferansında yaptığı konuşmada, Bilecik‘in öne çıkan sektörlerinden, gelecek vaat eden sektörlerinden birisinin seramik sektörü olduğunu söyledi.  Sektörün duygu boyutu olan sanatla birleştirilmesiyle bugün ki konferansın, çok daha büyük kıymet ifade ettiğini belirten Vali Nayir, “Biz geleneğimizi yaşatmak durumundayız. Ama geleceğe de açık olmak, gelişmelere de açık olmak, tecrübeleri paylaşarak, pazardaki payı artırabilmek. Seramikteki sanatı geliştirebilmek de bir görevimiz. Bu sorumluluk duygusunu hissedip, ihtiyacı tespit edip, görevi üstlenen derneğimize, kapılarını açan üniversitemize ve öğretim görevlilerimize teşekkür etmek istiyorum” dedi. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan da hayatın en anlamlı kılan değerlerden birinin sanat olduğunu vurgulayarak, sanat olmadan hayatın anlamının olmadığını ifade etti.
Sadece biyolojik bir mekanizmanın ve otomasyonun olacağını belirten Özcan, şöyle konuştu:
“Sanatı olmayan toplumlar medeniyet de kuramıyor. Eğer biz hayatı inşa edeceksek onun iki kanadından birisi bilim, “aklın dışa vurumu”, birisi de sanat, “ruhun ve duygunun dışa vurumu”. Bu ikisini beslemeyen ve desteklemeyen toplumlar, ülkeler, devletler varlık sahnesinde bir yer işgal edemiyor. Onun için, “Sanat bir milletin can damarlarından birisidir” gibi yüzlerce güzel sözlerimiz var. Ama özellikle bu ülkede bir farklılığımız var, şairin dediği gibi “Hepimiz aynı hamurdanız, fakat bu topraklar biraz farklı bir kandan ve farklı bir çamurdan”. Sanki medeniyetin hülasası, tarihin hülasası. Seramiğin de ilk örneklerinin neşet ettiği coğrafya bu coğrafya. Doğal olarak bu sanatın bayraktarlığını yapmakta bize düşer, diye düşünüyorum. Şüphesiz sanat, içinde yeşerdiği toplumun değerlerini de dışarıya aksettirmelidir. O yüzden niyet çok önemlidir, o yüzden duygu çok önemlidir. Biz üniversite olarak bu güzel duygu ve niyetle bu projenin içerisinde yer aldık. Fakültemizin diğer bir kanadı da geçen hafta Kırgızistan’daki uluslar arası endüstriyel tasarım yarışmasında birincilik ödülü aldı. Onun içinde fakültemizin diğer kanadını da özellikle tebrik ediyorum.”  Seramik Sanatı, Eğitimi ve Değişimi Derneği Başkanı Prof. Zehra Çobanlı ise derneğin, seramik sanatı ve eğitiminin ülke yararına gelişmesi ve ilerlemesi yolunda teknik, estetik ve kültürel çalışmalar yapmak, yapılan çalışmaları desteklemek, ulusal ve uluslar arası alanda sanatsal ve bilimsel değişim olanaklarını arttırmak amacıyla kurulduğunu anlatarak, “Kuruluşumuzun en önemli nedenlerinin başında güzel sanatlar alanında seramik eğitimi veren kurumları bir araya getirmek, var olan durumu değerlendirmek, eğitim programlarının geliştirilmesi, yenileştirilmesi, çabalarını değerlendirmek ve bu konuda çalıştaylar, toplantılar yaparak alan ile ilgili olan meslektaşlarımızın buluşmalarına ve ortak etkinlik yapmalarına fırsat vermektir. Aynı zamanda mezun olacak öğrencilerin ülke çapında ortaklaşa mezuniyet projelerini sergilemek ve onları alandaki ilgili paydaşlar ile tanışmalarına fırsat vermektir” diye konuştu. Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Koç’un konuşmasının ardından birinci seramik sanatı eğitimi konferansı kapsamında gerçekleştirilen ‘Seramik Biblo’ yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İki gün sürecek olan konferansta, akademisyenler ve öğrenciler, sunumlarını yapacak.

MUH_7944 MUH_7947 MUH_7950 MUH_7956 MUH_7962 MUH_7975 MUH_7976 MUH_7977

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.